Glitter leven

Duiken was toch wel de mooiste glitter deze vakantie. Hoe vrij je je kunt voelen als je duikt, dat is niet te beschrijven. Alleen de zee en jij en het geluid van je eigen ademhaling. Onder water heb je het gevoel dat je in de ruimte zweeft. Geen zwaartekracht. En aangezien niemand kan praten met een luchtslang in zijn mond, is er dus ook niemand die aan je kop loopt te zeuren. Lekker rustig.

Als ik om me heen kijk zie ik overal glitters. Het begon vorige maand want ik was een kostuum aan het maken. En als ik kostuums maak in december raast mijn mantra “The more glitter, the better’, net als de foute ‘All I Want For Christmas Is You’ hit van Mariah Carey door het huis. De woonkamer was een atelier geworden en glitters verspreidde zich door alle kamers als de griep. Ik vond ze in mijn haar, in mijn bed en tussen de planten. Zelfs Mum (mijn kat) moest eraan geloven. En of dat nog niet genoeg was smeerde ik daarna ook mijn gezicht vol en paradeerde ik over de straten om de mensen te vermaken. Glitters. Ze zitten nog steeds overal. Niet dat ik het erg vind hoor. Want glitters geven me altijd een gevoel van feestelijkheid. Ze glanzen zo mooi en laten je een beetje extra stralen. Met glitters op voel ik me altijd net als Elsa. Daar hoef ik geen blauwe jurk voor aan te trekken. En dat komt goed uit, want ik wilde vroeger altijd al prinses worden. 

Na deze glittermaand ging ik ook nog op glitter vakantie. Glitter vakantie? Ja, glitter vakantie. Glitters moet je niet altijd letterlijk nemen. Ze kunnen overal verschijnen. Ik ging een weekje all-inclusive naar Egypte. Dat noem ik ook glitters. 
Alhoewel ik dat soort massa hotels eigenlijk had afgezworen, worden ze soms ook als cadeautje je schoot in geworpen. Dan had je het gewoon écht even nodig om als Elsa in een strandstoel te gaan liggen en je eens even gruwelijk goed te laten verwennen. Het vreetfestijn en dronken Duitsers nam ik daarbij dan maar voor lief. 

Maar wat waren dan precies mijn glitters?
Een warm zonnetje en parelmoer witte stranden. Lekker even helemaal niks doen. Uitslapen, een boek lezen en op een strandbed liggen. Een zee vol gekleurde vissen en fluweel zacht koraal. Maar duiken was toch wel de mooiste glitter deze vakantie. Hoe vrij je je kunt voelen als je duikt, dat is niet te beschrijven. Alleen de zee en jij en het geluid van je eigen ademhaling.  Onder water heb je het gevoel dat je in de ruimte zweeft. Geen zwaartekracht. En aangezien niemand kan praten met een luchtslang in zijn mond, is er dus ook niemand die aan je kop loopt te zeuren. Lekker rustig. En wat heb ik mooie dingen gezien: Nemo visjes, maanvissen, roggen, schildpadden, dolfijnen en zelfs een echte haai! Het waren nu al de beste glitters van dit nieuwe jaar. 

En net als de glitters in mijn huis zal ik ze voorlopig nog wel blijven tegenkomen, want… als je goed kijkt zitten ze overal!