De herfstdip

Als gevoelsmens lijk je soms geen keuze te hebben. Het overkomt je. Als een wervelende storm die je tentje van de grond heeft gerukt, nog voordat je er erg in hebt. De herfstdip. Waardoor je alleen nog maar tot twaalf uur ’s middags in bed wil blijven liggen, geen zin hebt om mensen te zien en zakken chips naar binnen wil kanen. De herfstdip. Sombere gezichten, verregende kleding en een snijdende wind die je doet beven. Het zou een treurig lied in mineur kunnen zijn.

Met een hoofd vol snot en een kop gemberthee naast me, weet ik het zeker: De herfst is weer begonnen. 

Ik merk dat alles me meer moeite kost en bloggen niet meer vanzelf gaat. Zoals het weer verandert, doe ik dat ook. Is dit nu die welbekende herfstdip? Herfstdepressie zou ik het niet willen noemen, dat klinkt zo negatief. Een dipje is veel onschuldiger. “Ach, ik heb even een dipje!” klinkt aardiger dan “Ik zit in een depressie…” Een dipje is lila en een depressie donkerblauw en ik ben ervan overtuigd dat het bij mij lila is.

Ik vecht tegen die dip, want ik wil die dip niet. Hoe onschuldig hij zich ook voordoet met z’n “Ach, ik heb even een dipje!”. Aan mijn lijf geen polonaise! Maar als gevoelsmens lijk je soms geen keuze te hebben. Het overkomt je.
Als een wervelende storm die je tentje van de grond heeft gerukt, nog voordat je er erg in hebt. De herfstdip. Waardoor je alleen nog maar tot twaalf uur ’s middags in bed wil blijven liggen, geen zin hebt om mensen te zien en zakken chips naar binnen wil kanen. De herfstdip. Sombere gezichten, verregende kleding en een snijdende wind die je doet beven. Het zou een treurig lied in mineur kunnen zijn.

Oke, oke, genoeg! Voordat ik jullie ook meeneem in mijn herfstdip. Deze dip is van mij en het is ook aan mij om eruit te komen. Dat is beter dan jullie erin mee trekken. Zou het wel een stuk gezelliger maken, dat wel. Met z’n allen in mijn dip. Kunnen we samen films kijken op mijn bank en zielige romkoms kijken. Maar nu draaf ik door.

Beter stel ik mezelf de vraag hoe ik van die dip af kom. Ik zou bijvoorbeeld kunnen bedenken dat vlak na de herfst de decembermaand volgt. Met gezelligheid en lichtjes. Kerstbomen en All I Want For Christmas. Noem het cheesy maar daar word je toch vrolijk van? Want wie houdt er nou niet van Kerst? Precies. December, pak haar vast want het duurt niet lang meer. 

Hiermee wil ik vandaag alle herfstdippers een hart onder de riem steken.

Hou vol!