Alles wat ik wil

Ik wil fulltime werken, ik wil reizen, ik wil een kind of twee. Ik wil feestjes geven, liedjes schrijven, tijd hebben voor mijn man. Ik wil sporten, naar leuke festivals en ook ruimte hebben voor familie en vrienden. Oh, en blogs schrijven natuurlijk. Blogs schrijven wil ik ook. Ik wil nieuwe dingen uitproberen, zoals tapdansen en steltlopen. Ik wil naar de sauna, de kerk, de markt. En tijd voor mezelf. Vooral… tijd voor mezelf.

Ik ben erachter gekomen dat alles wat ik wil bestaat. En dat dat een probleem is. Want past ‘alles wat ik wil’ eigenlijk wel in mijn agenda?

Even opsommen:
Ik wil fulltime werken, ik wil reizen, ik wil een kind of twee. Ik wil feestjes geven, liedjes schrijven, tijd hebben voor mijn man. Ik wil sporten, naar leuke festivals en ook ruimte hebben voor familie en vrienden. Oh, en blogs schrijven natuurlijk. Blogs schrijven wil ik ook. Ik wil nieuwe dingen uitproberen, zoals tapdansen en steltlopen. Ik wil naar de sauna, de kerk, de markt. En tijd voor mezelf. Vooral… tijd voor mezelf.

Allemaal leuk en aardig hoor. MAAR HOE COMBINEER IK ALLES? 

Denk je dat ook weleens? Ik wel. Heel vaak. En dan weet ik het gewoon ook echt even niet. Kijk, ik zie het zo: Ik heb een agenda met data en vakjes. En als er een vakje leeg is kan ik er iets opschrijven en dan denk ik ‘Yes, het past! Wat ben ik toch een Master Puzzelaar!’ Maar dan heb ik nog niet voorzien dat ik de inhoud van dat vakje ook DAADWERKELIJK MOET UITVOEREN op die desbetreffende dag. En dat het veel te strak ingepland staat en veel te druk gaat zijn.

Het kan misschien wel passen in het vakje van mijn agenda, maar het leven bestaat niet uit vakjes. Je bent soms ook gewoon moe. Of ziek. Of hebt even weinig energie. Maar daar trekt Master Puzzelaar zich niets van aan. Die denkt het allemaal wel even in elkaar te kunnen knutselen. Dus voor ik het weet staat ‘alles wat ik wil’ in mijn agenda. Te doen alsof het niks is. 

Maar is dat dan wel echt wat ik wil? 
Ja en nee.
Ik wil al die dingen wel, maar ze kunnen niet allemaal tegelijk worden uitgevoerd. Dus daar gaat het mis, denk ik.  Eigenlijk
 wil ik soms gewoon een beetje meer tijd. Maar dat is niet realistisch want er zit nou eenmaal niet meer dan 24 uur in een dag. 

Ik zou dus eigenlijk iets anders moeten willen. Geen tijd maar prioriteit 

Wedden dat ik dan meer tijd krijg?